Chokladbiskvier
Chokladbiskvsrecept:
Bottnar
-
300 g mandelmassa
-
1 äggvita
Fyllning: -
100 g rumsvarmt smör
-
1 dl florsocker
-
2 tsk vaniljsocker
-
3 tsk kakao
Glasyr: -
125 g mörk blockchoklad
-
1 msk smör
Tillagning:
- Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan. Blanda den med äggvitan till en smidig smet.
- Klicka ut den på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut dem lite med mjölad hand så att de blir ca 5 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
- Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler.
- Fyllning: Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker och kakao till en jämn kräm.
- Bred den lite toppigt på undersidan av kakorna.
- Låt dem stå i kylskåp minst 1 timme.
- Glasyr: Smält blockchokladen i microvågsugn eller i ett vattenbad.
- Blanda smör och smält blockchoklad.
- Doppa kakorna hastigt i chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Vrid kakan lite så att överflödig choklad kan rinna av.
- Ställ kakorna kallt.
Kommentera inlägget här!
Trackback